çek cumhuriyeti vizesi

Çek Vizesi

Eski ismiyle Çekoslavakya, yeni ismiyle ise çek cumhuriyeti gerek doğa güzellikleri, gerek se tarihi unsurları ile ülkemizden bir çok turist ve doğa/macera tutkunu insanları cezbetmektedir. Çek vizesi ile ilgili başvuru mercileri Çek Cumhuriyeti Konsolosluğu telefonu, adresi ve faxı Ankara ve Istanbul için aşağıda listelenmiştir.
Sitemizde size bu vize türü hakkında bilgiler ve çek vizesi konusunda merak edilenlerle ilgili bilgiler sunuyoruz. Burada anlamakta güçlük çektiğiniz bir husus olursa ya da konusunda uzman bir vize danışmanımızdan yardım almak isterseniz, Bizi her zaman Ankara 0 312 467 1001, İstanbul 0 212 243 7700 no'lu telefon numaralarımızdan bizi arayabilirsiniz.Başvurular şahsi olarak yapılmaktadır.

Çek Cumhuriyeti Konsolosluğu, Istanbul
Adres : Abdi İpekçi Cad. No: 71 Maçka
Telefon : (212) 234 13 66
Fax : (212) 231 94 93

Çek Cumhuriyeti Büyükelçiliği, Ankara
Adres : Kaptanpaşa Sok. 15  G.O.P. Ankara / Turkiye
Telefon : (312) 405 6139 
Fax : (312) 446 30 84 

Çek Cumhuriyeti vize başvurusu

İşveren olarak çek vizesi başvurusu
  • Şirketin antetli kağıdına kaşeli ve imzalı olarak, çek cumhuriyeti konsolosluğu vize departmanına hitaben yazılmış, seyahat detaylarını ve vize talebinizi belirten dilekçe
  • Ticari Sicil Gazetesi Fotokopisi
  • Vergi Levhasının Fotokopisi
  • İmza Sirküleri Fotokopisi
  • Yeni Tarihli Faaliyet Belgesi Fotokopisi
  • Hesap Cüzdan Fotokopisi
  • Gayrimenkul Tapu Fotokopisi
  • Kredi Kartları Fotokopisi
  • Otel Ve Uçak Rezervasyonları,
  • Ticari Seyahatleriniz İçin Çek Cumhuriyeti'ndeki Firmadan Davetiye
    ( Çek Cumhuriyeti'nden gönderilen davetiyenin bir sureti sizde diğerininse Çek Cumhuriyeti konsolosluğu vize departmanında olması gerekmektedir.)
  • 2 Resim ( Arka Fonu Beyaz, Yeni Çekilmiş ve Rötuşlanmamış )
  • Pasaport ( Vize bitiş tarihi itibarıyla en az 6 ay süresi olan, varsa eski pasaportlarınız )
  • Seyahat Süresini Kapsayan 30.000 € Teminatlı Seyahat Sağlık Sigortası
  • Vukuatlı nüfüs kayıt örneği
Bordrolu Çalışan olarak Çek Cumhuriyeti vize başvurusu
  • Şirketin antetli kağıdına kaşeli ve imzalı olarak, çek cumhuriyeti konsolosluğa hitaben, işveren tarafından yazılmış şirketteki görevinizi, seyahat detaylarını ve vize talebiniz belirten dilekçe.
  • Şirketin imza sirküleri
  • Vergi levhasının fotokopisi
  • Yeni tarihli faaliyet belgesi fotokopisi
  • Ticari sicil gazetesi fotokopisi
  • Sigorta işe giriş bildirgesi fotokopisi ( SSK giriş bildirgesi tekrar ve yeni işe giriş ise eski SSK işe giriş bildirgesi)
  • 4 aylık sigorta bildirgesi fotokopisi
  • Son üç aylık bordro fotokopisi
  • Şirketin hesap cüzdan fotokopisi
  • Gayrimenkul tapu fotokopisi
  • Kredi kartları fotokopisi
  • Turistik gidenlerden otel ve uçak rezervasyonları,
  • Ticari Seyahatleriniz İçin çek cumhuriyeti'ndeki Firmadan Davetiye
    ( Çek Cumhuriyeti'nden gönderilen davetiyenin bir sureti sizde diğerininse Çek Cumhuriyeti konsolosluğu vize departmanında olması gerekmektedir. )
  • 2 Resim ( Arka fonu beyaz, yeni çekilmiş ve rötuşlanmamış )
  • Pasaport ( Vize bitiş tarihi itibarıyla en az 6 ay süresi olan, varsa eski pasaportlarınız )
  • Seyahat Süresini Kapsayan 30.000 € Teminatlı Seyahat Sağlık Sigortası
  • Vukuatlı nüfüs kayıt örneği
Ev Hanımı olarak çek cumhuriyeti vize başvurusu
  • Çek Cumhuriyeti konsolosluğu vize departmanına hitaben yazılmış seyahat detaylarını ve vize talebiniz belirten dilekçe
  • Gayrimenkul tapu fotokopisi
  • Hesap cüzdan fotokopisi
  • Eşi çalışıyor ise veya işveren ise yukarıda belirtilen belgeler eklenecektir.
  • 2 Resim ( Arka fonu beyaz, yeni çekilmiş ve rötuşlanmamış )
  • Pasaport ( Vize bitiş tarihi itibarıyla en az 6 ay süresi olan, varsa eski pasaportlarınız )
  • Seyahat Süresini Kapsayan 30.000 € Teminatlı Seyahat Sağlık Sigortası
  • Eşinin geçerli yada eski Çek Cumhuriyeti vizesi varsa fotokopileri
  • Vukuatlı nüfüs kayıt örneği
Öğrenci olarak çek çumhuriyeti vize başvurusu
  • Çek Cumhuriyeti Konsolosluğu vize departmanı’na hitaben dilekçe
  • Okuldan yeni tarihli öğrenci belgesi
  • 18 yaş dolmamış ise anne ve babadan Çek Cumhuriyeti ne seyahat edebilmesi için muvafakat name
  • Aile işveren ise veya bordrolu ise yukarıda belirtilen belgelerin tamamı eklenecektir.
  • 2 Resim ( Arka fonu beyaz, yeni çekilmiş ve rötuşlanmamış )
  • Pasaport ( Vize bitiş tarihi itibarıyla en az 6 ay süresi olan, varsa eski pasaportlarınız )
  • Seyahat Süresini Kapsayan 30.000 € Teminatlı Seyahat Sağlık Sigortası
  • Anne veya Babanın geçerli yada eski Çek Cumhuriyeti vize si varsa fotokopileri
  • Vukuatlı nüfüs kayıt örneği
Emekli olarak çek cumhuriyeti vize başvurusu
  • Çek Cumhuriyeti Konsolosluğu vize departmanı’na hitaben dilekçe
  • Emekli cüzdanı fotokopisi
  • Sağlık karnesi fotokopisi
  • Gayrimenkul tapu fotokopisi
  • Banka cüzdan fotokopisi
  • 2 Resim ( Arka fonu beyaz, yeni çekilmiş ve rötuşlanmamış )
  • Pasaport ( Vize bitiş tarihi itibarıyla en az 6 ay süresi olan, varsa eski pasaportlarınız )
  • Seyahat Süresini Kapsayan 30.000 € Teminatlı Seyahat Sağlık Sigortası
  • Vukuatlı nüfüs kayıt örneği

Bütün bu işlemlerle ve gereksiz streslerle uğraşmak istemiyorsanız tıklayarak >> vize danışma bölümümüze bir göz atın.

çek cumhuriyeti vizesi danışmaÇek Vizesi Danışmanlık

Cek Vizesi teferruatı ile kişisel olarak uğraşmak ve bunların, yukarıda da okuduğunuz üzere, karmaşık işlemlerini en baştan öğrenmek, ve bunları tamamlamak gayet sıkıcı bir durum alabilir. Özellikle daha önce böyle bir tecrübeniz yoksa, yanlış yapma ihtimaliniz de bayağı yüksektir. O nedenle size, konusunda uzman bir vize danışmanlık şirketi kullanmanızı kesinlikle öneriyoruz. Vize takibi hizmetimiz ile ilgili tüm detaylar için lütfen tıklayınız, ya da bire bir konuşmak için iletişim sayfamıza buraya tıklayarak ulaşınız. Sizlere her türlü vize sorunlarınızda yardımcı olmak bizi mutlu edecektir.